Midfondvlucht M26 op teletekst

Voor het eerst dit jaar kan een afdeling één midfondvlucht opgeven voor vermelding op teletekst. De voorwaarde is dat de duiven tegelijkertijd vanuit één lossingsplaats gelost worden.

 

De laatste midfondvlucht (M26) wordt op 12-07 vervlogen en leent zich uitermate goed voor vermelding op teletekst, namelijk alle regio’s staan dan op dezelfde losplaats.

 

Na overleg met alle regio’s zijn we gezamenlijk tot het besluit gekomen om van M26 een afdelingslossing te maken. Hierdoor is het mogelijk om de snelste 5 duiven van noord (regio 1 en 2) en de snelste 5 van zuid (regio 3 en 4) op teletekst te zetten.

 

Om de teletekst vermeldingen mogelijk te maken, zullen de duiven volgens de normale meldprocedure gemeld moeten worden. De procedure is in het informatieboekje onder punt 3.3 (Melden van de duiven bij NPO-vluchten) vermeld. We hebben gemeend om 1 wijziging aan te brengen, namelijk de duiven moeten binnen 30 minuten i.p.v. 15 minuten gemeld worden bij de verenigingsmeldpost. Hierdoor hebben de liefhebbers meer tijd om de duiven rustig terug te zien komen.

 

Daarnaast kwam nog een ander probleem naar voren. Namelijk alle regio’s hadden Chantilly op het vliegprogramma staan, maar vanuit de NPO hebben we te horen gekregen dat de losplaats met onmiddellijke ingang is gesloten.

 

Als vervangende losplaats is nu, mede door de goede ervaringen van regio 3 en 4 gekozen voor de losplaats Breuil le Vert/Clermont gekozen.

 

Iedereen veel succes bij deze eerste midfond-teletekstvlucht.

 

Met vriendelijke sportgroeten,

Namens bestuur Afdeling 8

Gerard Kok, secretaris

 

Bijgewerkt op 4 juli 2008 om 9:32 uur

Scroll naar boven