Laatste nieuws over het melden

Sportvrienden,

Komend weekend is M19 Morlincourt de eerste vlucht waarvoor de duiven moeten worden gemeld. De meldposten zijn daarover op verschillende manieren over geïnformeerd en om het melden zo goed mogelijk te laten verlopen willen wij u nog op enkele punten attenderen.

De vluchten waarvoor dient te worden gemeld zijn: M19, M24, M26, M28, E21, E23, E27, E29, J34 en J35. Wij hebben het gebruik van het meldsysteem samengevat in het document Instructie Meldsysteem. Let op: als u meldt en geen officiële meldpost bent wordt de ingevoerde melding niet in de tussenstand opgenomen met mogelijke uitsluiting tot gevolg.

De bedoeling is als volgt: meldposten dienen de vroegste 5 meldingen die zij ontvangen van de basisleden binnen een één uur na aankomst van de snelste gemelde duif van de vereniging door te geven via het meldsysteem. De regelgeving dat de liefhebber op de NPO-vluchten binnen 15 minuten en midfondvluchten binnen 30 minuten de duiven bij de meldpost gemeld moet hebben, blijft bestaan.

Als u zich als meldpost hebt aangemeld via het Login formulier op de voorpagina dan kunt u via het Meldformulier de duiven melden. De gegevens “Vluchtcode”, “Datum” en “Verenigings-nummer” worden voor-ingevuld. Het invullen is niet moeilijk maar de aankomsttijd en afstand moeten wel volgens een eenduidig formaat op een bepaalde wijze worden ingevuld (denk hierbij aan punten en komma’s). Zie de instructie.

Tip: klik eens op de knop “Toevoegen” vóórdat u de gegevens heeft ingevuld. U krijgt dan achter ieder veld een invulvoorbeeld te zien.

Ingevoerde meldingen verschijnen direct in de lijst. Zowel van de melder als de speler wordt het lidnummer getoond. U kunt de “filter-” of “zoekfunctie” rechtsboven op het formulier gebruiken om uw melding gemakkelijk terug te vinden. U kunt meerdere woorddelen achter elkaar ingeven, bijvoorbeeld “r2 apeldoorn” (zonder aanhalingstekens). De pagina wordt iedere 60 seconden ververst. Eventuele filtering wordt dan ook weer verwijderd.

Tip: wij hebben een overzicht met alle afstanden van alle liefhebbers beschikbaar gesteld zodat u die bij de hand heeft. Let op: er zijn maar 3 cijfers achter de komma nodig. Bijvoorbeeld: 357,991 Uiteraard kunt u vanuit Winver ook een afstandenlijst printen voor alleen uw vereniging.

Problemen? Heeft u problemen met invoeren of ziet u uw melding niet in de lijst? Stuur een korte beschrijving van uw probleem naar meldprobleem@afdeling8gou.nl. Wij zullen het systeem uiteraard in de gaten houden. Ingevoerde meldingen zijn door ons altijd te achterhalen, ook al ziet u ze niet in de lijst. Vermeld bij correspondentie in ieder geval uw lidnummer en een telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken.

Tot slot willen wij iedereen bedanken die heeft meegedaan aan het testen van dit nieuwe systeem. De laatste aanpassing is geweest dat de vluchtcode nu ook vooraf wordt ingevuld. Tevens worden vluchtgegevens zoals de losplaats en de lostijd boven in het formulier weergegeven. Ook is het invoeren van een aparte toegangscode niet meer nodig. Dat wordt achter de schermen opgelost.

Let op: de lostijd staat initieel ingesteld op 07:00 uur. Dat wordt natuurlijk pas aangepast als we de werkelijke lostijd weten. Mogelijk maken we ruim voor de aankomst even een testmelding aan. Daarna blijft de lijst leeg tot de eerste werkelijke melding. Wij wensen iedereen veel succes met de vlucht en het digitaal doorgeven van de meldingen!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 12 mei 2011 om 19:27 uur

Scroll naar boven