Jaarlijkse enting tegen Paramyxo

Steeds meer postduivenliefhebbers hebben een stamboomprogramma op de computer. Zo'n programma kan meestal ook een ingevulde entlijst printen op basis van de hoklijst of een bepaalde selectie. Ideaal voor de verplichte enting tegen het paramyxovirus.

 

Nog veel meer liefhebbers hebben die mogelijkheid niet of zijn daar misschien ook helemaal niet in geïnteresseerd maar ook zij hebben wel eens zo'n entformulier nodig. Soms wordt die, al dan niet tegen betaling, door de dierenarts verstrekt, soms zie ik ook grijsgedraaide kopieën die nog ergens in de vereniging circuleren. Een beetje nostalgie is mooi maar een nieuw formulier ook, en die kunt u vanaf heden in onze documentenbibliotheek vinden. (directe link) Maak er gebruik van.

 

De enting tegen het paramyxovirus is overigens verplicht (NPO). Al uw duiven, dus ook de duiven die niet aan vluchten deelnemen, moeten worden geënt. Aangezien een enting een geldigheidsduur van twaalf maanden heeft kunnen we gerust spreken van een jaarlijkse enting. Het is aan de basisverenigingen om daarop te controleren. Goede momenten hiervoor zijn vlak voor het begin van het vliegseizoen maar ook weer voor het begin van de vluchten voor jonge duiven en de natoer. Iedere duif op de hoklijst moet ook op een entlijst staan, rekening houdend met de geldigheidsduur van de enting.

Bijgewerkt op 14 maart 2008 om 15:05 uur

Scroll naar boven