Invliegduiven seizoen 2021

Sportvrienden,

Op zowel de ALV van onze afdeling als op die van de NPO is aangenomen dat een gedeelte van de duiven welke gezet zijn op niveau 1 vanaf niveau 2 buiten het concours gehouden kan worden. Dit is voornamelijk gedaan om de fondduiven buiten het concours te houden en mee gegeven kunnen worden als invliegduiven.

Om fouten en vergissingen te voorkomen en dat op de meeste vluchten (vitesse/midfond) de punten voor vlieggebied en afdelingskampioenschappen uit de kringuitslag komen, hebben wij er voor gekozen dat het aantal duiven gezet op niveau 2 leidend is voor niveau 3 en 4. Dus het aantal duiven wat in het kringconcours staat, staat ook in het vlieggebied en afdeling in concours en op de uitslag.

Hiermee wordt ook voorkomen dat bij een afdelingslossing waarvan ook altijd een afdelingsuitslag wordt gemaakt en niveau 4 niet ingevuld is de duiven niet op de uitslag komen. Wat dan weer kan leiden tot diverse reclame`s.

Wij willen de verenigingen er nogmaals op wijzen de ingezonden D-bestanden goed te controleren of op alle niveau`s het aantal duiven ingevuld is. Dus niveau 2, 3 en 4 zijn gelijk. Wanneer er op niveau 2 niets ingevuld is komen de duiven nergens in concours/uitslag te staan. Reclame achteraf is niet mogelijk.

Hopende u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU

 

Bijgewerkt op 7 april 2021 om 18:56 uur

Scroll naar boven