informatie vliegseizoen

Sportvrienden,

Onderstaand treft u informatie aan betreffende zaken die te maken hebben met de komende periode van het vliegseizoen, waaronder de ingelaste opleervluchten voor de gedupeerde liefhebbers van de vogelgriep.

Mandenlijsten/melden: Zoals in het informatieboek afdeling bij punt 3.3 vermeld heeft het bestuur besloten de voorschriften t.a.v. het melden en mandenlijsten van de NPO te volgen. D.w.z. dat alleen bij vluchten met een A code dit verplicht is, zoals door de NPO via in “op de hoogte” is gecommuniceerd.

Echter in ons informatieboek is verzuimd dit bij punt 4.5.2 aan te passen, wat voor verwarring heeft gezorgd. Onze excuses hiervoor. Uiteraard mogen verenigingen wanneer zij dit wensen wel gebruik blijven maken van mandenlijsten, maar dit is dus geen verplichting meer. (uitgezonderd de A vluchten, zie vliegprogramma)

Vogelgriep: Wij hopen, maar dit is nog allerminst zeker, dat op 2 juni de vervoersbeperkingen worden opgeheven. Om de duiven een “aanloop” te geven hebben wij i.o. met afdeling 7 besloten dat er voor de gedupeerde liefhebbers, mits het weer is toegestaan, op zaterdag 4/6 een opleervlucht wordt georganiseerd van uit Reusel (inkorven vrijdag 3 juni) en op woensdag 8 juni van uit Bierges. Inkorven op dinsdag 7 juni. Wij hopen dat de duiven hiermee een goede start kunnen maken voor de rest van het seizoen. De duiven worden samen met de duiven van de gedupeerde liefhebbers van afdeling 7 gezamenlijk gelost.

Nationaal inkorfcentra: De aanvragen van de verenigingen om op te treden als sectoraal/NIC inkorfcentrum zijn door ons verwerkt en liggen bij de NPO ter goedkeuring. Wanneer de goedkeuring bij ons binnen is zullen wij deze direct op de site publiceren, wetende dat verenigingen hier op zitten te wachten.

Convoyeurs: Helaas is zowel in Noord als in Zuid een convoyeur door ziekte langdurig uit de running. Uiteraard wensen wij beiden een voorspoedig herstel toe. E.e.a. kan betekenen dat wij enigszins in knel kunnen komen en uitbreiding van het convoyeursbestand is dan ook gewenst, is het niet voor dit jaar dan wel voor komend seizoen. Aanmelden kan via secretaris@afdeling8gou.nl

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 25 mei 2022 om 16:44 uur

Scroll naar boven