Gunstige uitspraak Gerechtshof voor de NPO

 

Het Gerechtshof te Amsterdam heeft op 16 juli uitspraak gedaan in het beroep dat door de NPO was ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank te Haarlem van 30 juni 2008. Kort gezegd kwam de uitspraak van de rechtbank van Haarlem er op neer dat duivensport niet als sport kon worden gezien. Dit was ook de stelling van de Belastingdienst. Gevolg van deze uitspraak was dat de NPO diensten aan leden niet meer onbelast mocht verrichten, maar dat deze diensten BTW-plichtig waren.

 

Voor de NPO betekende dit een gevoelig financieel nadeel van jaarlijks meer dan 80.000 euro. Het Gerechtshof te Amsterdam heeft hier nu echter een streep doorgehaald. Het besluit van de rechtbank Haarlem is vernietigd en de NPO komt weer gewoon in aanmerking voor de sportvrijstelling op de diensten aan de leden. Voor de leden heeft dat tot gevolg dat de vaste voetringen en de chipringen goedkoper worden.

De NPO is in deze kwestie bijgestaan door JacobsKottier belastingadviseurs te Nijmegen die op een zeer bekwame wijze deze zaak hebben behandeld. Zodra we over de uitspraak beschikken zullen we daar inhoudelijk meer aandacht aan besteden.

 

Bestuur NPO

Bijgewerkt op 18 juli 2009 om 12:43 uur

Scroll naar boven