Gouden NPO-speld voor Gerard Kok

GOUDEN NPO-SPELD GERARD KOK

Op 15 mei hebben we als bestuur van de GOU afdeling 8 persoonlijk afscheid genomen van de twee bestuursleden Gerard Kok en Peter Visser. Voorzitter Bram Scherpenzeel bedankte tijdens een gezellig etentje beide heren voor hun inzet van de afgelopen jaren voor de afdeling. Peter Visser trad in 2007 tot het afdelingsbestuur toe met het doel om een website voor de afdeling van de grond te krijgen. Nu 6 jaar later kunnen we terug kijkend stellen dat Peter hierin meer dan geslaagd is. Van helemaal niets in 2007 heeft Peter er voor gezorgd dat afdeling 8 nu beschikt over één van de meest professionele websites van alle afdelingen.

Voor Gerard Kok was zelfs de voorzitter van NPO, de heer Dirk Buwalda, aanwezig om Gerard’s jarenlange inzet voor de duivensport te bekronen met een gouden NPO-speld. Gerard heeft vanaf 2004 tot en met 2013 in het afdelingsbestuur gezeten waarvan 5 jaar als secretaris, waarbij zijn grote verdienste is geweest het structureel doorvoeren van processen en deze vastleggen in documenten. De afgelopen jaren trad Gerard ook op als vicevoorzitter. Nu hij de reglementaire 9 jaar als afdelingsbestuurder erop heeft zitten, heeft hij afscheid moeten nemen van het afdelingsbestuur. In de jaren als afdelingsbestuurder heeft hij zich onder andere hard gemaakt voor de ontwikkeling van de Noordelijke Unie en ook de belangen van de duivenliefhebbers behartigd als kiesman NPO. Ook heeft Gerard deeluitgemaakt van de commissie neutralisatietijden.

Voor de periode als afdelingsbestuurder heeft Gerard zich vanaf 1983 tot en met 1996 ingezet als penningmeester voor de voormalige afdeling Zwolle. Voor zijn veelzijdige en jarenlange bijdragen voor de Nederlandse Postduiven Sport is Gerard nu beloond met een Gouden NPO-speld welke door zijn vrouw Mineke werd opgespeld.

Bestuur Afdeling 8

Bijgewerkt op 22 juni 2013 om 13:07 uur

Scroll naar boven