Aantal duiven per mand op de C-vluchten

Sportvrienden,

In het verleden is afgesproken dat er tijdens het jonge- duiven seizoen maximaal 25 jongen per mand worden vervoerd. Ook in 2019 zal daar niet van worden afgeweken. Omdat oude en jonge duiven bij de C-vluchten gezamelijk worden vervoerd en gelost is er besloten het aantal restmanden wel te verhogen.

Na overleg met de vervoerscommissie is besloten om voor de C-vluchten af te wijken van het gebruikelijke aantal van 2 restmanden (1 doffer/1 duivin). De nieuwe situatie zal zijn: 1 restmand met oude doffers, 1 restmand met jonge doffers en 1 restmand met oude en jonge duivinnen samen. Dit betekend dus maximaal 3 restmanden per vereniging/inkorfcentrum.

Wij vragen de verenigingen om zich hier strikt aan te houden en niet meer dan 3 restmanden te hanteren. Ook verzoeken wij u om (waar dit kan) kleine restmanden te verdelen over de volle manden, tot een maximum van 27 duiven per mand. Dit is noodzakelijk aangezien we veel duiven verwachten en het anders vervoertechnisch misschien niet haalbaar is.

Wij vertrouwen op uw medewerking en begrip. 

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 17 juni 2019 om 19:42 uur

Scroll naar boven