Aanpassing vliegprogramma en rectificatie invliegduiven

Geachte verenigingsbestuurders, Sportvrienden, 

Vliegprogramma: Doordat de vluchten voor dit weekend zijn afgelast, hebben wij met onze vervoerders een opleervlucht kunnen afspreken voor dinsdag 13 april aanstaande (T15). Maandagavond 12 april kan ingekorfd worden en worden de duiven opgehaald volgens de tijden die gelden voor de avondklok.

De losplaatsen zijn: Hazeldonk (Meer) voor NW en ZW, Beek en Donk voor NO en Reusel voor ZO. Door het vervallen van V14 heeft de NPO besloten dat voor het nationaal kampioenschap vitesse 5 van de 5 vluchten tellen.

Ondanks dat wij al in december zoals gevraagd ons vliegprogramma hebben aangeleverd bij de NPO en 4 keer om de goedkeuring hebben gevraagd. Hebben wij gisteren (donderdag) vernomen dat het NPO bestuur vast wil houden aan het feit dat er per afdeling slechts gebruik gemaakt mag worden van 2 losplaatsen in een weekend. Men erkend wel dat men nalatig is geweest in de goedkeuring van ons vliegprogramma.

Wij hebben in overleg een compromis kunnen sluiten dat wij gebruik mogen maken van 3 losplaatsen. Dat wil zeggen dat voor de korte vluchten NW en NO op gescheiden losplaatsen staan zoals gepland en dat ZO en ZW naar 1 losplaats gaan, waar de vlieggebieden wel gescheiden gelost mogen worden. Voor V15 op 17 april betekend dit Duffel voor NW, Budel voor NO en Bierges voor ZW en ZO. Voor de rest van het seizoen zullen wij de losplaatsen nog invullen en u daarover t.z.t. informeren.

Invliegduiven: Zoals u weet en gecommuniceerd is kunnen liefhebbers vanaf niveau 2 en hoger bepalen hoeveel duiven er in concours staan, Alleen op niveau 1 (vereniging) staan alle duiven in concours en moeten ook over de antenne. Als bestuur hadden wij bedacht dat, om fouten te voorkomen, het aantal duiven dat op niveau 2 (kring) wordt aangegeven automatisch door Compuclub over te laten nemen voor niveau 3 (vlieggebied) en niveau 4 (afdeling). Echter hier zijn wij door de NPO gecorrigeerd omdat dit tegen het besluit van de NPO ledenraad is.

Ieder lid kan op elk niveau bepalen hoeveel duiven hij/zij in concours wil zetten. Dat kunnen alle duiven zijn maar ook bijvoorbeeld maar een beperkt aantal. Op ieder niveau dat voor die vlucht geldt moet dus het aantal duiven in Winver vermeld worden/staan. Dat betekend dat de liefhebber zijn inkorfprint voor ondertekening nauwkeurig moet controleren, want staan er geen aantallen vermeld dan speelt men niet mee op dat niveau. Het ingestuurde D bestand is leidend en reclame achteraf is niet mogelijk.

Excuses voor het ongemak en de tegenstrijdige informatie.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU

Bijgewerkt op 9 april 2021 om 20:17 uur

Scroll naar boven