Aandachtspunten start vliegseizoen 2024 GOU

Sportvrienden,

Vanuit het bestuur willen wij nog op een aantal zaken uw aandacht vestigen:

  • Controleer tijdig uw verenigingsbestand op de NPO-site. Zijn er bij nieuwe of verhuisde leden geen coördinaten van het vlieghok vermeld? Geen coördinaten betekent geen vermelding in de uitslag. Voorkom teleurstellingen en onnodig werk.
  • Controleer op de avond van de inkorving of het D-bestand is ontvangen door Compuclub. U ontvangt hiervan een bevestigingsmail die u moet controleren. Geen D-bestand betekent geen deelname aan het concours!
  • Het ingezonden D-bestand is leidend. Eventuele correcties in het W-bestand worden niet verwerkt.
  • Reclames moeten uiterlijk op vrijdagavond om 22.00 uur gemeld worden bij de wedvluchtleiding van de afdeling. Zij zullen deze beoordelen en indien nodig doorsturen naar Compuclub.
  • Alle contacten met Compuclub verlopen via de wedvluchtleiding van de afdeling; neem dus geen contact op op persoonlijke titel.
  • Vragen/opmerkingen/tips over een gedane lossing kunnen tot een week na de lossing gestuurd worden naar het bestuur. Dit moet altijd via uw verenigingsbestuur gebeuren; e-mails op persoonlijke titel worden niet behandeld.
  • Als verenigingen gezamenlijk inkorven, denk dan aan inkorven via de Nationale module
  • Aanwijzingen van de convoyeurs/begeleiders tijdens het laden moeten opgevolgd worden.
  • Zorg ervoor dat uw vereniging tijdig klaar is met inkorven, zodat de vrachtwagen niet hoeft te wachten (wachttijden langer dan 10 minuten worden doorbelast).

Tot slot

Als laatste hebben wij als bestuur maar één wens: een vliegseizoen zonder de gevolgen van vogelgriep, slechte vluchten, etc. Bedenk dat wij gebonden zijn aan regels vanuit de NPO, de IWB, en te maken hebben met lossingen van afdelingen rondom ons. Maar bedenk vooral dat ook uw bestuur en lossingscommissie duivenliefhebbers zijn die graag hun duiven weer thuis willen hebben!

Mocht u ondanks alles vragen hebben, stuur ons via uw clubbestuur een e-mail. Stop met kritiek uiten op sociale media; dit voegt niets toe aan onze sport en schaadt onnodig de mensen die het hele seizoen in touw zijn voor de sport.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Afdeling 8 GOU.

Bijgewerkt op 23 maart 2024 om 7:45 uur

Scroll naar boven