Orléans uitgesteld naar maandag (E21)

Sportvrienden,

Situatie zondag 8.45 uur
Het gebied met lage bewolking en (mot)regen in het noorden van Frankrijk verplaatst zich zeer langzaam en schuift zelfs wat op richting Orléans. Omstreeks 10 uur zal het ook daar bewolkt zijn. De vooruitzichten voor de rest van de dag in het vlieggebied zijn zodanig onzeker dat besloten is om de lossing uit te stellen naar maandag. De weerkundigen voorzien dan eensluidend positieve omstandigheden over het gehele vlieggebied met zonnig weer en een naar zuid gedraaide wind.

Situatie zondag 7.30 uur
In Orléans is het onbewolkt weer, maar in Noord-Frankrijk en België ligt een uitgestrekt gebied met regen en motregen dat zich slechts langzaam in zuidoostelijke richting verplaatst. Bij lossing zouden de duiven al na 50 km. in dit gebied terecht komen.
Er moet dus gewacht worden en het is zelfs de vraag of er op tijd gelost kan worden met de stevige NW-wind waarbij snelheden van maximaal 1100 mpm. verwacht worden. Nader bericht volgt omstreeks 9 uur.

Situatie zaterdag 8.30 uur
De weersituatie in Orléans is vanochtend niet gunstig: lage bewolking en in de omgeving van Parijs een regengebied. Tussen 7 en 8 uur leek de bewolking wat te breken, maar lossen was onverantwoord vanwege het noordelijk gelegen neerslaggebied. De verwachting is dat het regengebied in de loop van de ochtend omstreeks 10 uur naar het zuiden wegtrekt, maar dan lossen zou betekenen dat de duiven in Nederland 's middags in een gebied met lage bewolking en regen terecht zouden komen.

Hoewel we het graag anders hadden gezien en ook hadden gehoopt hebben we moeten besluiten om de lossing uit te stellen. Morgenochtend zullen we de weersituatie opnieuw bekijken.

Met vriendelijke groeten,
De Lossingscommissie.

Bijgewerkt op 25 mei 2013 om 7:36 uur

Scroll naar boven