Lossingen Orleans E27 en Menen V27

Sportvrienden,

Situatie 7 uur
In Orleans / Fay aux Loges is het goed, in Niergnies niet.
Om te kunnen lossen ziet het er op beide plaatsen vandaag echter somber uit. In het vlieggebied zal lage bewolking aanwezig zijn waaruit regen en motregen valt. De bewolking zal in de loop van de dag alleen maar lager worden. IWB heeft voor vandaag code rood afgegeven wat betekent dat er niet gelost wordt. We wachten nog even met een definitief besluit, maar houd rekening met uitstel van beide vluchten. nader bericht omstreeks 8.30 uur.

Situatie 8.15 uur
Aangezien de verwachtingen niet zijn veranderd hebben we helaas moeten besluiten om in beide plaatsen de lossing voor vandaag uit te stellen. De zaterdagvliegers zullen vanuit Niergnies terugkomen.

We hadden jullie graag een beter bericht willen doorgeven, maaar het is helaas niet anders.

Vervolg Zondag 5 juli

Situatie 7.30 uur
Op beide losplaatsen is het geheel betrokken met lage bewolking en ook op de vlieglijn zit veel lage bewolking met vaak motregen. Vanmiddag zal het weer vanuit het westen opklaren. De verwachting is vanaf 12 uur in Nederland en 13 uur in Belgie.

Niergnies wordt Menen
Omdat de kansen op lossing te vergroten hebben we besloten om naar Menen te verplaatsen. De verwachting is dat we daar aan het begin van de middag kunnen lossen.

Orleans
Zoals gezegd  is het op de losplaats nog niet goed en dat zal waarschijnlijk lange tijd zo blijven. In de loop van de ochtend zullen we beslissen of we vandaag nog zullen lossen of uitstelllen naar maandag.

Nadere berichten omstreeks 11 uur.

Situatie 11 uur
In Orleans is het weer op de losplaats onvoldoende. De lucht is geheel betrokken en het afgelopen half uur is de bewolking gedaald naar 180 m. Het is zeer twijfelachtig of dit het komende uur gaat veranderen. Bovendien ligt er nog een strook met lage bewolking en motregen in N Frankrijk op de vlieglijn. Op basis van deze gegevens hebben we besloten om uit te stellen naar morgen.

De duiven voor de vitessevlucht staan in Menen waar de bewolking begint te breken (11.20 u). Zodra het weer goed is gaan de convoyeurs voorbereidingen treffen om te lossen.

Situatie om 12.55 uur
Alle wagens staan in Menen klaar om te lossen om 13.15 uur

De duiven zijn om 13.15 uur gelost en hadden een goed vertrek.

Voor ieder die mee heeft een mooie en succesvolle vlucht gewenst.

Attentie voor melden Orleans
Vanwege de lossing Orleans op maandag is er geen meldingsplicht!

Met vriendelijke groeten,
De Lossingscommissie.

Bijgewerkt op 4 juli 2020 om 6:20 uur

Scroll naar boven