Lossing Nanteuil le Haudouin uitgesteld (M24)

Sportvrienden,

Ook vandaag zit het weer ons niet mee en zit een vroege lossing er zeker niet in.

Situatie 7.15 uur
Over vrijwel het hele vlieggebied is het zwaar bewolkt met op de veel plaatsen laaghangende bewolking en nevel. Ook op de losplaats is dat het geval. De temperatuur in Nanteuil is momenteel 13 gr. De verwachting is dat bij stijgende temperatuur de bewolking gaat breken. Of de vlieglijn goed genoeg zal worden om verantwoord te kunnen lossen is nu nog de vraag. We moeten voorlopig wachten.
 
Situatie 9.00 uur
Het weer is in Nanteuil even verbeterd, maar momenteel opnieuw niet goed. In België trekt vanaf het westen naar het noordoosten een gebied met lichte regen. In Nederland is het in het westen ook niet droog meer. Dit regengebied trekt eveneens langzaam in oostelijke richting. Al met al zijn de vooruitzichten voor vandaag zeer twijfelachtig. Er wordt nog even gewacht op de informatie van de weerkundigen voor een definitief besluit genomen wordt.

Situatie 11.45 uur
Nog steeds is het op de losplaats niet goed en loopt een lijn met (mot)regen precies over de vlieglijn. Dit gebied trekt maar langzaam richting oosten. Daar achter lijkt het goed te worden. We wachten de laatste actuele weersgegevens van het IWB nog af en zullen dan een definitief besluit nemen.

Situatie 12.45 uur
Op de losplaats is het nog steeds niet goed en de vlieglijn is eveneens niet goed. Bovendien is het onzeker of het regengebied tijdig naar het oosten verdwenen zal zijn. Besloten is om uit te stellen naar morgen.

 Met vriendelijke groet,
De Lossingscommissie

Bijgewerkt op 18 juni 2016 om 6:26 uur

Scroll naar boven