Lossing Morlincourt M19

Sportvrienden,

Situatie 7.15 uur
Het weer ziet er vandaag niet best uit. Op de losplaats was het om 7 uur nog redelijk, maar wat noordelijker trekt een gebied met regen vanuit het zuidwesten België binnen. In Nederland zal dit regengebied met bijbehorend front omstreeks 9 uur vanuit het zuidwesten binnentrekken en zich naar het noordoosten verplaatsen. Al met al geen goede vooruitzichten vandaag over de gehele vlieglijn. De kans dat er gelost zal worden is klein.
Nader bericht volgt omstreeks 9 uur.

Situatie 9.15 uur
De weersituatie is inmiddels zo dat in het hele vlieggebied sprake is van dichte, lage bewolking en regen. De vooruitzichten zijn zeker niet verbeterd en besloten is om de vlucht uit te stellen naar zondag. De zaterdagvliegers komen terug naar de regio's.

Situatie zondag 7.00 uur
In Frankrijk en België is het weer stukken beter dan gisteren. Het is half tot zwaar bewolkt en in Morlincourt is het droog. De verwachting is dat dit de komende uren ook zo blijft. Wel zullen er vanuit het westen regelmatig buien over het vlieggebied kunnen trekken. Op de losplaats is de weersituatie goed. Over het hele gebied staat een harde ZW wind kracht 4-5. In Nederland wordt vanmiddag een intensiever neerslaggebied verwacht, daarom is besloten om 8 uur te lossen zodat de duiven voor het middaguur op de hokken terug kunnen zijn.

De duiven zijn gelost om 8 uur en hadden een goed vertrek.

Met vriendelijke groeten,
De Lossingscommissie.

Bijgewerkt op 10 mei 2014 om 6:33 uur

Scroll naar boven