Kampioenenhuldiging Afdeling 8 G.O.U. 2011

Op zaterdag 17 december zijn de kampioenen van de G.O.U.  bij de De IJsselhoeve in Doesburg in het zonnetje gezet. Voor ons als bestuur was het de grote vraag, hoe zal het verlopen? Want na vele jaren in de Nieuwe Zweep in Klarenbeek te zijn geweest, is besloten om naar een andere locatie voor de huldiging te gaan. Bij binnenkomst was al meteen het verschil te merken: de gehele zaal was in kerstsfeer versierd.

Om 16:15 uur opende voorzitter Bram Scherpenzeel de huldiging en heette iedereen van harte welkom. “Namens het afdelingsbestuur heet ik u van harte welkom op onze jaarlijkse feestmiddag. Ditmaal op een nieuwe locatie de IJsselhoeve in Doesburg. U, dat zijn in de eerste plaats alle duivensportliefhebbers uit onze uitgestrekte afdeling die behoren tot de kampioenen 2011. Verder alle supporters die meegekomen zijn: echtgenotes, kinderen, kleinkinderen, vrienden en bekenden, al of niet duivenmelkers. U die meeleeft met de duivensport en vaak op de achtergrond een belangrijke rol speelt bij het behalen van wekelijkse prestaties.”

Daarna blikte hij kort terug op het seizoen. Want onder welke omstandigheden werden deze kampioenen kampioen. “Als we terugkijken naar het afgelopen seizoen, kunnen we vaststellen dat het in veel opzichten geen gemakkelijk seizoen is geweest. Het seizoen begon goed. De eerste vluchten lag er lange tijd een hogedrukgebied met stabiel weer over onze omgeving en er kon op tijd gelost worden. Vrijwel alle vitessevluchten kenden een goed verloop met zelfs vrijwel onbewolkt weer. Maar daarna werd het minder. Weliswaar konden de meeste vluchten doorgaan, maar soms wel met hangen en wurgen. Eén midfond, 2 eendaagse fondvluchten en 2 marathonvluchten moesten worden uitgesteld. Ik heb het over Peronne, Blois, Chateauroux en Orange. St Vincent kon pas op zaterdag gelost worden en Bergerac werd een ochtendlossing.“ Na nog een korte toelichting over het huldigingprogramma, sloot de heer Scherpenzeel het openingswoord af met nog een dankwoord richting de organisatoren van deze middag, Roel den Dulk en Jan van Gent.

Daarna werd direct overgegaan tot de huldiging van de onderdeelkampioenen, waarbij via een PowerPoint-presentatie de lijst met kampioenen werden gepresenteerd. Nieuw daarbij waren de dia’s met de kampioensduiven. Van elke kampioensduif werd een foto op het scherm geprojecteerd. Vervolgens was om 18:15 uur tijd voor een warm en koud buffet. Dit was erg genieten en met name de beenham viel goed in de smaak. Toen de magen weer gevuld waren, was de huldiging van de Breman bokaal. Deze bokaal gaat naar de jonge duif die over Peronne en Pommeroeul (regio 1 & 2) of Epehy (regio 3 & 4) de meeste punten heeft gehaald. De NL11-1361026 van Aart Hup uit Oene behaalde de meeste punten (2000.0 punten) en ging daarmee met de bokaal aan de haal. Na de Breman-bokaal kwamen de attractiewinnaars van Peronne en Orleans ook aan bod.

Tenslotte werden de generaal kampioenen snelheid gehuldigd. De hoogste eer ging naar G. en R. Schuiling, Wijhe (1ste onaangewezen) en N.J. Koenders, Westervoort (1ste aangewezen). De beste duif op de snelheid is van Alwin Petrie uit Brummen. De NL08-1096355 (Chanel) van Alwin behaalde over het hele seizoen 20 prijzen en miste geen enkele vlucht. Chanel komt uit bekende Masaratti, de “551” (is vader van meerdere topduiven)  maal de “939” afkomstig van Maurice Hasendonckx.

Na nog een prachtige verloting werd om 20:45 uur de feestmiddag beëindigd. Hoewel de feestmiddag langer duurde dan gepland, kan terugkijkend geconcludeerd worden dat het een zeer gezellig samenzijn was en met veel waardering voor de vernieuwde locatie.

Hebt u mogelijk nog verbeterpunten voor de feestmiddag met prijsuitreiking, mail ons dan gerust. Opbouwende kritiek is altijd welkom.

Frank Jacobs

Bekijk ook de fotoreportage en de presentatie (pdf).

Bijgewerkt op 22 december 2011 om 11:55 uur

Scroll naar boven