Kampioenenhuldiging Afdeling 8 G.O.U. 2010

Op zaterdag 18 december zijn de kampioenen van de G.O.U. bij de Nieuwe Zweep in Klarenbeek in het zonnetje gezet. Voor ons als bestuur was het de grote vraag, wat gaat het weer doen?Het weer was ons gelukkig goed gezind en de wegen waren goed begaanbaar. Het sneeuwlandschap leverde zelfs mooie plaatjes op.

Om 16:15 uur opende voorzitter Bram Scherpenzeel de huldiging en heette iedereen van harte welkom. “We zijn hier bij elkaar om de kampioenen van onze afdeling in de schijnwerpers te zetten. De crème de la crème, de top of the bill, de állerbesten worden gehuldigd. U wordt in het zonnetje gezet, ontvangt daarvoor uw prijs, een mooie beker, en gaat straks naar huis met een fleurige bos bloemen. Maar het is vooral de eer die voldoening geeft. De bekroning op het dagelijks bezig zijn met de duiven dat ervoor heeft gezorgd dat uw duiven de prestaties leverden die leidden tot het behaalde kampioenschap.”

Daarna blikte hij kort terug op het seizoen. Want onder welke omstandigheden werden deze kampioenen kampioen. Afgelopen seizoen werden slecht twee vluchten uitgesteld, namelijk Breuil le Vert Clermont en Chateaudun. Het waren overall gezien geen gemakkelijke vluchten met 20 van de 36 vluchten met noordwest, noord, noordoost of oost in de wind. Gedenkwaardig was de zware vlucht vanuit St. Vincent waarbij op zaterdag de prijzen nog niet waren verdeeld. Een verhaal apart vormen de jonge duiven vluchten, waarbij vooral de opleervluchten erbarmelijk verliepen. De meeste klappen vielen in Regio 1 en 2 waar de opleervluchten uit Rosmalen leidden tot rampzalige verliezen.

Na nog een korte toelichting over het huldigingsprogramma, sloot de heer Scherpenzeel het openingswoord af met nog een dankwoord richting de organisatoren van deze middag, Roel den Dulk en Jan van Gent.
Daarna werd direct overgegaan tot de huldiging van de onderdeelkampioenen, waarbij via een PowerPoint presentatie de lijst met kampioenen werd gepresenteerd. Vervolgens was het om 18:00 uur tijd om te genieten van een warm en koud buffet. Toen de magen weer gevuld waren, was de huldiging van de Breman bokaal. Deze bokaal gaat naar de jonge duif die over Peronne en Pommeroeul (regio 1 &2) of Menen (regio 3 & 4) de meeste punten heeft gehaald. De NL10-1338049 van Dick Koopman uit Gorssel behaalde de meeste punten (1974.7 punten) en ging daarmee met de bokaal aan de haal. Na de Breman-bokaal kwamen de attractiewinnaars van Peronne en Orleans ook aan bod.

Tenslotte werden de generaal kampioenen gehuldigd. Op de fond waren Bas & Ricardo Jansen uit Zutphen (1ste onaangewezen) en A.G. v. Blitterswijk, Elst (1ste aangewezen)  de grote kampioenen. Op de snelheid ging de grote eer naar H. Scheffel, Elburg (1ste onaangewezen) en N.J. Koenders, Westervoort (1ste aangewezen).  De beste duif op de snelheid is van Erik Plant uit Leuvenheim. De NL08-1096259 van Erik behaalde over het hele seizoen 17 prijzen. Alleen op de teruggekomen midfondvlucht (gelost in Meer) van 21 juni wist de “259” geen prijs te behalen.

Na nog een prachtige verlotingen werd om 20:30 uur de feestmiddag beëindigd.

Frank Jacobs

Bekijk ook de foto’s van de feestmiddag eens!

Bijgewerkt op 27 december 2010 om 10:50 uur

Scroll naar boven