Kampioenenhuldiging Afdeling 8 G.O.U. 2009

Kampioenenhuldiging Afdeling 8 G.O.U.

Op zaterdag 19 december zijn de kampioenen van de G.O.U.  bij de Nieuwe Zweep in Klarenbeek in het zonnetje gezet. Hoewel er onderweg winterse omstandigheden waren, hebben toch de meeste kampioenen de weg richting Klarenbeek weten te vinden.

Om stipt 16:10 uur opende voorzitter Bram Scherpenzeel de huldiging en heette iedereen van harte welkom. Hij begon met de woorden: “Vanmiddag en vanavond wordt de crème de la crème van onze afdeling in de schijnwerpers gezet. De kampioenen worden gehuldigd. En kampioen dat word je niet zo maar. Daar moet je heel wat voor doen en veel voor over hebben. Want duivensport op het niveau waarop u speelt betekent niets aan het toeval overlaten.”

Daarna blikte hij kort terug op het seizoen. We kunnen namelijk terugkijken op een seizoen die in vele opzichten geslaagd is. Er hoefden afgelopen seizoen maar twee vluchten te worden uitgesteld. Dit waren Breuil le Vert op de midfond en de tweede dagfondvlucht Chateaudun. De snelste vlucht afgelopen seizoen was de jonge duiven vlucht vanuit Breuil le Vert waarbij de duif van Comb Nijboer te Nunspeet de 410 km met een gemiddelde van 120 km/uur aflegde. De traagste vlucht was in regio 2 waarbij de natoervlucht vanuit Maaseik tot rampvlucht uitdraaide. Helaas ontbraken er ’s avonds nog vele duiven en ook enkele topduiven.

Na nog een korte toelichting over het huldigingprogramma, sloot de heer Scherpenzeel het openingswoord af met nog een dankwoord richting de organisatoren van deze middag, Roel den Dulk en Jan van Gent.

Daarna werd direct overgegaan tot de huldiging van de onderdeelkampioenen. Vervolgens was om 18:00 uur tijd om te genieten van een warm en koud buffet. Toen de magen weer gevuld waren, kwamen de attractiewinnaars van Peronne en Orleans aan bod. Na deze huldiging werd de Breman-bokaal uitgereikt. Deze bokaal ging naar J. van Dijk uit Lieren. De NL09-1833272 behaalde over de vluchten Pommeroeul en Peronne 1995.6 punten en wist daarmee deze prijs voor Johan van Dijk binnen te halen.

Tenslotte werden de generaal kampioenen gehuldigd. Op de snelheid ging de grote eer naar J. Groenen uit Ooy (1ste onaangewezen) en Comb. Hommers-v. Well, Nijmegen (1ste aangewezen). Op de fond waren H. Eijerkamp & Znn uit Brummen (1ste onaangewezen) en A.J. Kok uit IJsselmuiden (1ste aangewezen)  de grote kampioenen.

Na nog een prachtige verloting werd om 20:00 uur de feestmiddag beëindigd.

Kijk in de fotogalerij voor foto’s.

Bijgewerkt op 9 februari 2010 om 22:04 uur

Scroll naar boven