Kampioenenhuldiging Afdeling 8 G.O.U. 2017

Kampioenenhuldiging Afdeling 8 GOU

Op zaterdagavond 16 december vond in de in kerstsfeer gehulde grote zaal van zalencentrum “de IJsselhoeve” in Doesburg de kampioenenhuldiging van afdeling 8 GOU plaats. Om even na 19.00 uur heette afdelingsvoorzitter Hein van den Berg de volle zaal welkom in de geweldige ambiance die de IJsselhoeve bied. In zijn openingstoespraak memoreerde hij de leden van afdeling 8 die ons dit jaar zijn ontvallen m.n. Henk Knol. Aansluitend deelde hij de aanwezigen mee dat hij met pijn in het hart afscheid moet nemen van zijn bestuurstaken, omdat deze niet meer te combineren zijn met zijn dagelijkse werkzaamheden, waarbij hij veelvuldig in Duitsland dient te overnachten.

Vervolgens werden door hem de diverse commissies en regiobesturen in het zonnetje gezet voor het vele en goede werk dat ze het afgelopen jaar verricht hebben. Een speciaal woord van dank was er voor Johan Smeijer uit Dieren, die als secretaris van regio 4 en secretaris van de vervoerscommissie om gezondheidsredenen afscheid neemt. Een mooie bos bloemen vergezelde de lovende woorden van de voorzitter. Na iedereen een gezellige avond toegewenst te hebben kon het programma dat de feestcommissie in elkaar had gezet van start.

Er werd gestart met de huldiging van de eerste tien aangewezen kampioenen vitesse gevolgd door de kampioenen onaangewezen, die vervolgens op het podium hun trofee en een bloemenbon in ontvangst mochten nemen en uiteraard door de fotografe op de gevoelige plaat voor het nageslacht vast werden gelegd.
Na de vitesse kampioenen kwamen achtereenvolgens de kampioenen midfond, jong, eendaagse fond, marathon en natour naar het podium, die uiteraard ook weer op de gevoelige plaat werden vastgelegd. Aansluitend werden de duifkampioenen gehuldigd. Duifkampioen vitesse werd E.C.M. Woustra, midfond: H&J&L van den Berg, jong: A.Hup, dagfond: H & EJ. Eijerkamp, marathon: Comb. D. ten Cate, natour: Comb Ebben en generaal duif: Hendriks-Sanders.

Na deze eerste huldigingsronde was er even een moment van rust om het buffet in gereedheid te brengen waarbij een DJ zorgde voor gezellige muziek. Het uitgebreide warm en koud buffet lieten de gasten zich goed smaken en na een ijsje van de ijskar was iedereen weer paraat voor het vervolg van de huldiging. Bij deze laatste ronde huldigingen werden de generaal kampioenen aan- en onaangewezen 4 t/m 10 op het podium geroepen.
Als klapstuk kwamen tenslotte de eerste drie kampioen naar voren om op het erepodium plaats te nemen. Aangewezen generaal werden: op plaats 3 John Romein Twello, op plaats 2 Comb. Huisman IJsselmuiden en op plaats 1 Joop Groenen Ooij. De generaal kampioenen onaangewezen waren: op plaats 3 Joop Groenen Ooij, op plaats 2 H. Scheffel Elburg en op plaats 1 H & EJ Eijerkamp Brummen.

Na een loterij met mooie prijzen aan het eind van deze geslaagde kampioenenhuldiging kon de voorzitter nog voor middernacht iedereen een goede thuiskomst een fijne feestdagen wensen.

Bekijk ook de fotoreportage, overzicht kampioenen en de presentatie met foto’s van de duifkampioenen (pdf).

Bijgewerkt op 4 januari 2018 om 21:42 uur

Scroll naar boven